top of page

Veleprodaja sirovina za sladoled

Aditivi

Da bi osigurali superiornost vaših kolača i sladoleda, proizveli smo EFEKT GEL. Ovaj aditiv je specijalno pripremljen emulgator u gelu koji se izravno dodaje pri pripremi biskvitnih smjesa za kolače (za izradu lakih, prozračnijih tijesta). Dodatak EFEKT gela se preporuča u receptima koji sadržavaju visoki udio masnoća. Također se preporuča koristiti ga pri izradi sladoleda jer mu daje prozračnu strukturu a time i veću kremoznost.

DOZIRANJE

Sa efekt gelom znatno se smanjuje vrijeme pripreme smjese za biskvite, a smjesa je izdašnija, voluminoznija, viskoznija i stabilnija, a konačni proizvod zadržava svježinu duže vrijeme.

Doziranje ovog proizvoda je:

– za sladoled: 3-5 g na litru osnovne smjese za sladoled

– za biskvitna tijesta: 10-25 g/ kg smjese za biskvite.

Efekt gel dolazi u pakiranju od 5 kg, a rok trajanja je 24 mjeseca.

bottom of page