TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI




SASTOJCI ZA PALAČINKE

- Tangar Smjesa za Palačinke


SASTOJCI ZA TIRAMISU KREMU

- 2 žličice mljevene kave

- 2 žličice tople vode

- 350 mL vrhnja za šlag

- 1 velika žlica ruma

- 250 mL mascarponea

- 1 žličica ekstrakta od vanilije

- 120 grama šećera u prahu

- 25 grama kakao praha

PRIPREMA

1. Ispeći dvadesetak palačinki prema uputama na pakiranju smjese za palačinke.


2. Pripremiti tiramisu kremu:


- Pomiješati 2 žličice mljevene kave sa 2 žličice tople vode. Ostaviti nekoliko minuta da se ohladi


- U jednu zdjelu električnim mikserom 3-4 minute miješati vrhnje i rum


- U drugu zdjelu mikserom pomiješati mascarpone, šećer u prahu, ekstrakt od vanilije i smjesu mljevene kave. Miksati 2 minute.


- Dodati sastojke prve zdjele drugoj zdjeli te ih i izmiješati žlicom


3. Na tacnu ili stalak za kolače razmazati dvije žličice tiramisu kreme, da se prva palačinka bolje „zalijepi“ za dno. Staviti prvu palačinku i razmazati 2 velike žlice tiramisu kreme, te lagano prosuti sa kakao prahom. Dodati drugu palačinku, i nastaviti isti slijed. Zadnjom palačinkom prekriti tortu i dekorirati po želji.


4. OBAVEZNO ostaviti hladiti barem 3 sata ili preko noći.