top of page

FEŠTA O' BOBA

Jučer (subota) u popodnevnim satima na prepunom Brcu u Kaštel Kambelovacu, u organizaciji novoosnovane Udruge od boba, održana je 2. Fešta od Boba. Ukupno 33 jela od boba spremale su kaštelanske udruge, družine, a i pokoji pojedinac. Stručni ocjenjivački sud ili žiri u sastavu Antun Nišević predsjednik, Nikola Tomić, Živko Skračić, Ana Kušeta, Mirko  Gugić imali su pune ruke(čitaj usta) posla.
Prvu nagradu osvojila je Udruga MK Sjene za "Bob sa janjetinom, blitvom i ovčjim sirom". Druga nagrada je pripala Udruzi Kaštelanski crljenak za jelo "Bob i manistra na brujet". Za jelo "Bobna salata sa hobotnicom i maslinama", treću nagradu dobila je Udruga Bliblijski vrt.

Dodijeljene ne su i tri posebne nagrade za inovaciju, kreativnost i tradiciju. Nagrada za najinovativnije jelo pripala je udruzi Večeri dalmatinske pisme za "Tortu od suvoga boba sa sirom". Najkreativnije jelo bila je "Zelena rolada od boba" koju je pripravila Udruga Kaštelanka. Nagradu za tradiciju dobila je obitelj Tadin za "Bob sa artičokima".

Za "Sladoled od boba", jelo van konkurencije, posebno priznanje dobila je tvrtka Tangar čijoj je predstavnici uručena torta od boba.

Recepte za sva ovogodišnja jela od boba te jela koja su se pripravljala prošle godine, na prvoj Fešti od boba, organizator će sakupiti te izdati knjigu recepata.

POPIS JELA I UČESNIKA NA FEŠTI OD BOBA


1. Bob sa lazanjama na čunčuk - Kaštelanski crljenak 2. Bob s kukuruzom u čiliju - Kaštelanski crljenak 3. Bob i manistra na brujet od gofa - Kaštelanski crljenak 4. Bob s arčičokima - obitelj Tadin 5. Bob s telećim tripicama i pršutom - Dubravka Delić Bagulova 6. Bob i janjeće tripice - Bratovština Sv. Jurja K. Stari 7. Bob i arčičoki s plodovima mora - Planinarska udruga Ante Bedalov 8. Bob na salatu s hobotnicom s maslinama - Udruga Biblijski vrt 9. Bob na brujet sa filetima ribe - Veslački klub Kaštela 10. Pašteta od boba s kruhom od boba garnirano s pršutom i sl.inćunom - Udruga Biblijski vrt 11. Bob na čušpajz s makarunima - Krnjevalska udruga Polantana 12. Lešo bob s mozarelom i sl.inčunom - Udruga Kaštelanke 13. Bob, biži i arčičoki - Udruga kaštelanke 14. Polpete od boba u bešamelom od boba - Udruga Kaštelanke 15. Zelena rolada od boba - Udruga Kaštelanke 16. Bob šubiote s pancetom - Matela K. Sučurac 17. Bob s kuncem - Matela K. Sučurac 18. Bob s janjećim tripicama - Matela K. Sučurac 19. Bob s lazanjama ala Mirjana - Udruga Karlo Wojtila 20. Bob, biži i arčičoki - Udruga Karlo Wojtila 21. Bob s manistrom i špaletom - Orlovo gnijezdo 22. Bob s janjetinom, blitvom i ovčjim sirom - Moto klub Sjene 23. Kruh sa sirom i bobom - Moto klub sjene 24. Bob i sipa - Moto klub Sjene 25. Bob s bakalarom na brujet na bijelo - obitelj Berket 26. Pašteta od boba i bakalara - obitelj Berket 27. Bob s telećim repom - Družina velike teće 28. Bob na tingulet - Udruga Bob 29. Torta slana, od suhog i zelenog boba i sipe - M.K.Sjene 30. Bob s telećim tripicama - M.K.Fibra Split 31. Bob s njokima i fazanom - Udruga A.Zaninović 32. Torta s bobom - Udruga Biblijski vrt 33. Sladoled od boba stratičela i čokolada - Tangar d.o.o. K. Gomilica 34. Sladoled od boba - Tangar d.o.o. K. Gomilica 35. Bob sa junećim tripicama - Udruga Bob - Vrtići Kaštela

bottom of page