
TANGAR KOLAČI
Radi velike potražnje i sa namjerom da olakšamo posao našim kupcima, pripremili smo nekoliko smjesa i proizvoda za pekarstvo i ugostiteljstvo. Asortiman pekarskih proizvoda uključuje smjese za palačinke i fritule, mousse smjesa, termostabilni šećer Snješko, Gastro Žele i čokolada za fontane Choco Fun.

Smjesa za fritule
Fritule su hrvatska slastica koja nalikuje malim krafnama i po tradiciji se pripremaju u Dalmaciji, Istri i Kvarnerskom Primorju u danima adventa i posta.
Kako su ovi slatki, mirisni, mali zalogajčići u posljednje vrijeme postali najpopularniji „finger food“, razvili smo smjesu za Fritule kako bismo olakšali i ubrzali pripremu ove poslastice.
Smjesa za Fritule osigurava praktičnu, ekonomičnu, brzu i laku pripremu bez straha od mikrobiološke kontaminacije, jer sadrži termički obrađena jaja u prahu, te dug rok trajanja. Priprema se s vodom, a neiskorištena smjesa može se pohraniti u frižideru i sutradan iskoristiti (dovoljno je samo promiješati). Karakteristika ovog proizvoda je što ne upija ulje.
Proizvod je u pakiranju od 5 kg.

Smjesa za palačinke
SMJESA ZA PALAČINKE – je praškasti proizvod koji sadrži sve potrebne komponente za izradu palačinka visoke kvalitete. Ovaj proizvod osigurava praktičnu, ekonomičnu, brzu i laku pripremu bez straha od mikrobiološke kontaminacije, jer sadrži termički obrađena jaja u prahu, te dug rok trajanja. Pripremljene palačinke su izdašne i rahle, te se ne lijepe pri pečenju.
Priprema: U 600 g praškaste smjese za palačinke postupno dodavati 1 litru vode i 4 žlice biljnog ulja uz miješanje kako bi dobili glatko tekuće tijesto. Tijesto ostaviti da se odleži 10-15 minuta. Palačinke peći s obje strane do zlatno žute boje.
Palačinke puniti po želji, slatkim ili slanim nadjevom.
Smjesa dolazi u pakiranju od 5 kg. Doziranje: 600 g/L.

Choco Fun
Choco Fun je čokolada za fontane i glazuru.
Doziranje: po želji
Pakiranje: 3 kg kantica

Gastro Žele
GASTRO ŽELE – je proizvod za pripremu termoreverzibilnih vodenih gelova (neiskoristeni napravljeni gel mozete ponovno zagrijati, otopiti i iskoristiti) za ukrašavanje torti i slastica. Jednostavnost pripreme i brzina želiranja čine ovaj proizvod idealnom zamjenom za želatinu animalnog porijekla. Gel se odlikuju izvanrednom prozirnošću, visokim sjajem i čvrstoćom.
Gastro žele se priprema tako da se pomješa 60 g proizvoda u 600 ml vode, te se doda 340 g šećera. Smjesu treba grijati do vrenja . Uzavrelu masu hladiti mješajući 5-6 minuta dok smjesa ne počne želirati te je izliti na kolač. Želeu je potrebno 15 minuta da očvrsne, a navedena količina je dovoljna za 4-5 torti.
Pakiranje proizvoda je 1 kg/vrećica, a rok trajanja 24 mjeseca.

Mousse
MOUSSE – je pjenasta delicija koja se tradicionalno priprema od jaja i slatkog vrhnja uz dodatak okusa kao što je čokolada ili voće. Mousse prah je instant smjesa za pripremu izdašne kreme velikog volumena i bogate teksture.
Okusi: vanilija, čokolada, jagoda.
Priprema: U 1 litru hladnog mlijeka lagano dodati 100 g mousse praha, te miješati električnom mješalicom približno 4-5 minuta pri najvećoj brzini. Gotovu kremu rashladiti u hladnjaku kroz 1-2 sata.
Ohlađenu kremu možete dekorirati šlag pjenom, svježim voćem ili voćem iz kompota, te poslužiti.

Snješko
SNJEŠKO – je termostabilan šećer u prahu koji se koristi za dekoriranje gotovih proizvoda.
Dolazi u pakiranju od 1 kg i 20 kg.
Rok trajanja ovog proizvoda je 18 mjeseci.