info tel: +385 21 246 800

Novosti

Baristi koriste Gody sirupe

U Šibeniku je u hotelskom naselju Solaris 15. i 16.04. održano 5. hrvatsko prvenstvo barista, na kojemu je nastupilo ukupno 16 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a u organizaciji SCAE Hrvatska (Speciality Coffee Association of Europe).

U živoj atmosferi, mladi hrvatski baristi predstavili su svoja znanja, u želji da upravo njihov izbor kave, i način pripreme bude najbolji.
U finale je nakon izlučnih natjecanja ušlo ukupno šest natjecatelja, koji su morali prezentirati rad na aparatu za kavu, pripremiti po četiri espressa, capuccina i koktela na bazi kave, a sve su to ocjenjivali neki od najvećih autoriteta na području kave, poput glavnog suca Vittoria Agostija iz Italije inače licenciranog WBC (World Barista Championship) suca, ili Nikole Žiganta, 7. na svjetu na natjecanju u kušanju kave. Službene arome natjecanja bili su Gody sirupi iz tvrtke TANGAR.

Espresso se ocjenjivao vizualno, taktilno i organoleptički, capuccina su morala zadovoljiti skladan omjer mlijeka i espressa, te proizvesti kremast, mekan okus s minimalno jedan centimetar pjene, a pića s potpisom su kokteli na bazi kave po vlastitoj recepturi (bez alkohola i sa minimalno jednim espressom u napitku).
Najboljim je hrvatskim baristom, kao i prošle godine proglašen Matija Hrkač s osvojenih 606,50 bodova, druga je mlada Riječanka Mateja Vidović s 486,6 bodova, a treći Alen Mijalić iz Šibenika s 474 boda.

Pobjednik Matija Hrkač inače je po struci novinar koji je u svijet kave ušao slučajno prije četiri godine, a u kavi je našao ono što želi i voli raditi. Pred njim su pripreme za Svjetsko prvenstvo barista u Kolumbiji, koje će se održati od 2. do 5.06.2011.

Certifikati kvalitete

Tangar d.o.o. kao pogon koji se bavi proizvodnjom i distribucijom sirovina za sladoled i slastice, širi tržište u cjelokupnom prostoru Hrvatske. Stalnim ulaganjem u nove tehnologije, proizvode i dodatno obrazovanje, trudimo se pružiti našim kupcima kvalitetu proizvoda i usluga kao i konstante inovacije u asortimanu. Stalnost kvalitete proizvoda nastojimo osigurati kroz stalnu komunikaciju s kupcima uz zadovoljenje zakonskih i ugovornih obveza, nabavu visokokvalitetnih sirovina. Poboljšavanje kvalitete, kako proizvoda i usluga tako i cjelokupnog poslovanja tvrtke, stalni je zadatak uprave i svakog zaposlenika tvrtke TANGAR d.o.o..

Translation

by Transposh - translation plugin for wordpress