info tel: +385 21 246 800

Faq

Što je sladoled ?

Sladoled je djelomično ili potpuno zamrznuta slastica napravljena prvenstveno od mliječnih proizvoda (mlijeko, punomasno ili obrano mlijeko u prahu, vrhnje, maslac), biljnih masnoća, potom ugljikohidrata (saharoza, dekstroza, glukoza, fruktoza, glukozni sirup) te emulgatora i stabilizatora. U sladoled se dodaju voće, kakao, arome ili neki drugi dodaci u svrhu dobivanja odgovarajuće vrste sladoleda. Stručno definirano, sladoled je emulzija i pjena. Pošto se u sladoledu nalaze mliječne ili biljne masnoće one predstavljaju uljnu fazu koja je uz pomoć emulgatora emulgirana u većinskoj vodenoj fazi pa je stoga sladoled emulzija tipa ulje u vodi. Prilikom zamrzavanja sladoledne smjese u sladoled se upuhuje zrak koji povećava volumen sladoleda za 30 do 50 % pa je sladoled i pjenasta struktura. Upuhani zrak pridonosi stvaranju bolje konzistencije, te smanjuje osjećaj hladnoće u ustima tijekom konzumacije.

 

Čime se tvrtka TANGAR bavi ?

Nudimo kompletnu podršku slastičarima u proizvodima i opremi. Za detalje molimo pogledajte više na sekciji proizvodi.

Certifikati kvalitete

Tangar d.o.o. kao pogon koji se bavi proizvodnjom i distribucijom sirovina za sladoled i slastice, širi tržište u cjelokupnom prostoru Hrvatske. Stalnim ulaganjem u nove tehnologije, proizvode i dodatno obrazovanje, trudimo se pružiti našim kupcima kvalitetu proizvoda i usluga kao i konstante inovacije u asortimanu. Stalnost kvalitete proizvoda nastojimo osigurati kroz stalnu komunikaciju s kupcima uz zadovoljenje zakonskih i ugovornih obveza, nabavu visokokvalitetnih sirovina. Poboljšavanje kvalitete, kako proizvoda i usluga tako i cjelokupnog poslovanja tvrtke, stalni je zadatak uprave i svakog zaposlenika tvrtke TANGAR d.o.o..

Translation

by Transposh - translation plugin for wordpress