información tel: +385 21 246 800

"Novosti"

U Šibeniku je u hotelskom naselju Solaris 15. i 16.04. održano 5. hrvatsko prvenstvo barista, na kojemu je nastupilo ukupno 16 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a u organizaciji SCAE Hrvatska (Speciality Coffee Association of Europe).

U živoj atmosferi, mladi hrvatski baristi predstavili su svoja znanja, u želji da upravo njihov izbor kave, i način pripreme bude najbolji.
U finale je nakon izlučnih natjecanja ušlo ukupno šest natjecatelja, koji su morali prezentirati rad na aparatu za kavu, pripremiti po četiri espressa, capuccina i koktela na bazi kave, a sve su to ocjenjivali neki od najvećih autoriteta na području kave, poput glavnog suca Vittoria Agostija iz Italije inače licenciranog WBC (World Barista Championship) suca, ili Nikole Žiganta, 7. na svjetu na natjecanju u kušanju kave. Službene arome natjecanja bili su Gody sirupi iz tvrtke TANGAR.

Espresso se ocjenjivao vizualno, taktilno i organoleptički, capuccina su morala zadovoljiti skladan omjer mlijeka i espressa, te proizvesti kremast, mekan okus s minimalno jedan centimetar pjene, a pića s potpisom su kokteli na bazi kave po vlastitoj recepturi (bez alkohola i sa minimalno jednim espressom u napitku).
Najboljim je hrvatskim baristom, kao i prošle godine proglašen Matija Hrkač s osvojenih 606,50 bodova, druga je mlada Riječanka Mateja Vidović s 486,6 bodova, a treći Alen Mijalić iz Šibenika s 474 boda.

Pobjednik Matija Hrkač inače je po struci novinar koji je u svijet kave ušao slučajno prije četiri godine, a u kavi je našao ono što želi i voli raditi. Pred njim su pripreme za Svjetsko prvenstvo barista u Kolumbiji, koje će se održati od 2. de 5.06.2011.

Certifikati kvalitete

Tanga Doo. como una institución que se especializa en la producción y distribución de materias primas para helados y postres, expansión del mercado en el territorio croata todo. Con la constante inversión en nuevas tecnologías, productos y la educación superior, nos esforzamos por ofrecer a nuestros clientes con productos y servicios de calidad e innovación constante en la gama de productos. Continuidad esforzamos por ofrecer productos de calidad a través de una comunicación constante con los clientes que se cumplan las obligaciones legales y contractuales, la contratación de primas de alta calidad. Mejora de la calidad, productos y servicios y de negocios global de la empresa, es una tarea permanente de todos los empleados del gobierno y la empresa TANGAR Ltd..

Traducción

por Transposh - translation plugin for wordpress